Ieder mens en zo ook ieder kind bevindt zich van nature een heel veel kracht. Deze natuurlijke kracht noemen wij de kern van het kind of de essentie van het kind. Als een kind in verbinding vanuit deze essentie kan leven en ontwikkelen, dan ontwikkelt het zich op natuurlijke wijze.

Dit is de enige manier voor kinderen om hun kracht te behouden, hun eigenheid te behouden, talenten te voelen, geestelijk gezond te blijven en lichamelijk gezond te blijven. Raakt een kind uit zijn kracht dan is het belangrijk te onderzoeken waarom het kind uit zijn kracht is geraakt en van zijn kern is verwijderd.

Om kinderen te helpen de verbinding met deze kern te behouden, is het belangrijk vanuit deze kern op te voeden, verzorgen, en onderwijzen. Kinderen hebben hiervoor het contact met de natuur nodig als levensbehoefte.

Er zijn ook kinderen die van hun kern verwijderd zijn. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Het is belangrijk te kijken naar opvoedondersteuning, persoonlijke ontwikkeling, onderwijs, voeding en aanleg voordat we de juiste hulp kunnen bieden aan deze kinderen.

Door te luisteren naar het kind vanuit een holistisch mensbeeld staan we open voor de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Ieder kind heeft een boodschap en wil gehoord worden. Het is aan ons naar kinderen te leren luisteren, ook al begrijpen we het soms niet zo goed. Zodat we kinderen kunnen gaan volgen en begeleiden op het pad wat zij het liefst willen bewandelen in het leven. Het pad van het hart en de ziel. Dit is de enige weg naar geluk.

Kinderen staan ook in verbinding met de maatschappij. Hoe natuurlijk wij onze kinderen ook op willen voeden, de buitenwereld biedt vaak het tegenovergestelde aan. En hoe help je je kind het balans te vinden tussen deze twee werelden die soms zo totaal verschillend zijn?

Ouders
Ouders ervaren op unieke wijze hun mamakracht of papakracht. Dat is een geheel unieke beleving en kan je alleen maar voelen. Als ouders deze kracht verliezen gaan ze vertrouwen op hun omgeving. De ander geeft dan de adviezen en ouders volgen. Wij geloven dat deze twee in balans mogen zijn. Informatie van buitenaf mag ouders aanvullen en ondersteunen maar mag ouders nooit uit hun eigen kracht halen en weghouden bij hun natuurlijke zelf. Door omstandigheden kan dit wel gebeuren. Daarom geloven wij er in dat alles begint bij deze mama of papa kracht. En of deze voldoende aanwezig is of niet.

Wij ondersteunen de natuurlijke ontwikkeling van ouders en de uitdagingen die daar bij komen kijken. Een sterk en stabiel kind begint bij de ouder. Kinderen zijn vaak grote spiegels van wat er in de ouder omgaat. Hier naar leren luisteren kan de band die je met je kind ervaart nog dieper ervaren worden.

Relaties met partners
In de relatie met je partner ervaar je een kracht. Jullie zijn wie je zijn omdat jullie allebei een balans hebben gevonden in de relatie. Toch kan dit balans verstoord raken. Je krijgt als stel altijd uitdagingen waar jullie kracht voor nodig hebben als stel om hier mee om te gaan. En je wilt natuurlijk zo veel mogelijk deze kracht behouden. Het verliezen van deze kracht kan soms onbewust gebeuren. Zeker als er kinderen zijn die alle aandacht vragen. Het gezond houden van een relatie vraagt tijd en investering in elkaar zodat je deze natuurlijke kracht kan blijven behouden en je voorbereid bent op alles wat jullie samen nog gaan meemaken maar ook wat jullie kind nog gaat meemaken.

Een gezonde relatie is een gespreid bedje voor kinderen. Het biedt veiligheid en geborgenheid. Alle uitdagingen die een stel krijgt is een kans de band met je partner dieper en bewuster te ervaren. Of je nu ondersteuning nodig hebt of gewoon deze band nog dieper wil ervaren met je partner, wij volgen jullie natuurlijke proces daarin en kijken naar wat past bij jullie.

Privacy verklaring